Jdi na obsah Jdi na menu

REPTILclub, z.s.

"Účelem spolku REPTILclub, z.s.je vzdělávání a osvěta zejména v oblasti chovatelství, výuce o plazech a ochrany přírody.

Pořádáme přednášky, workshopy, akce a výstavy spojené s herpetologií.

Cestujeme do škol, školek a jiných vzdělávacích institucí. Navštěvujeme domácí vzdělávání, lesní kluby, volnočasové kluby a třeba i domovy pro seniory."


Kdo jsme?

Jarda Forejt (*1985)

reptil_016---kopie.jpgTeraristice se věnuji od roku 2003. Věnuji se vedení teraristického kroužku při  Domečku Chomutov. V roce 2021 jsem založil REPTILclub, jedinou expozici plazů v Chomutově, kde pravidelně pořádám akce pro děti, veřejnost, vzdělávací instituce. Zabývám se osvětou u dětí již od ranného věku, jelikož je to velmi účinný nástroj jak vychovat generaci, která bude respektovat přírodu. Pořádám příměstské tábory. Mimo tyto aktivity aktivně mapuji plazy na lokalitách v ČR, které mi svěřil odbor životního prostředí. V neposlední řadě jsem zakladatelem a šéfredaktorem časopisu REPTILmagazín. Za svou kariéru jsem napsal mnoho odborných článků pro odborné časopisy a také jsem autorem dvou publikací o chovu plazů.

 

 

 


Tomáš Caska (*1991)

fot.jpg

Mám rád vše živé kolem sebe, plazi a obojživelníci jsou však výjimeční svým způsobem života. Od mala jsem domů nosil žížaly, žáby a ostatní havěť co jsme kde našel. Když jsem se po střední škole rozhodoval kam půjdu dál zkusil jsem Českou zemědělskou univerzitu, kde jsem se seznámil se svými kolegy. Mezi mé zájmy patří chov sklípkanů, ještěrů a obojživelníků a také fotografování zvířat v jejich přirozeném prostředí a s tím i poznávání koutů nejen naší krásné země ale i zahraničí.

 

 

 

 

 


 

Kudy z nudy

Kudyznudy.cz - nejlepší začátek výletu

Mapa